Zoeken

Marokkaan in Italië riskeert leven om verdrinkende toerist te redden

24 mei 2015 - 11:06 - Marokkanen in het buitenland

©

Taoufik Chtouki, een 28-jarige Marokkaan, is in het Italiaanse Florence in een rivier gesprongen om een Franse toerist te redden die van een brug was gevallen.

De 25-jarige toerist wilde een foto nemen op een brug in het historisch centrum van Florence toen hij onwel werd en in de rivier viel. Taoufik zag wat er gebeurde en aarzelde geen moment. Hij sprong in het water en zwom snel naar het slachtoffer, greep hem vast en bracht hem naar een pijler van de brug waar ze samen op de hulpdiensten wachtten.

"Je bent een held, je bent een held, het is een heroïsche daad", riepen de toeschouwers naar de jonge Marokkaan. Ook de politie bedankte hem omdat hij niet geaarzeld had om zijn leven te riskeren. Taoufik antwoordde met veel nederigheid "We zijn allemaal gelijk op deze aarde, ik kon hem niet laten sterven".

Op zijn Facebook-pagina schreef de burgemeester van Florence Dario Nardella: "Ik dank Taoufik voor zijn moed (...) Het was een menselijk gebaar van grote waarde. Een gebaar dat hem zijn leven had kunnen kosten. Bedankt Taoufik".

In Florence wordt er gefluisterd dat de jonge Marokkaan, die illegaal in Italië verblijft, zal worden geregulariseerd voor zijn heroïsme. Zijn heldendaad wordt als het beste antwoord beschouwd tegen de extreem rechtse stromingen in het Europees land.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team