Zoeken

Marokkaan gevangenis in voor sms over Koning Mohammed VI

30 juni 2014 - 11:59 - Marokko

©

Mohamed Zoujani, jonge Marokkaan uit Berkane, is in beroep veroordeeld tot 6 maanden gevangenisstraf voor het versturen van een sms waarin hij waarschuwde dat Koning Mohammed VI tijdens zijn komende staatsbezoek aan Rusland gevaar zou lopen.

Volgens persbureau AFP stond er in het berichtje dat Zoujani naar verschillenden mensen verstuurde: "De Koning is in gevaar in Rusland". De jongeman werd begin juni aangehouden en in eerste aanleg tot 6 maanden gevangenis veroordeeld, een straf dat vorige week door het Hof van Beroep werd bevestigd.

Mohamed Zoujani werd schuldig bevonden aan "vernedering van de overheid met valse informatie". Hij ontkent echter het bericht te hebben verzonden en is sinds 9 juni in hongerstaking.

Zijn broer Mamdouh vertelde aan AFP dat het mobieltje kort voordat het bericht werd verstuurd was gestolen. Ook zou zijn 28-jarige broer doodsbedreigingen hebben ontvangen.

Koning Mohammed VI werd afgelopen 10 juni in Rusland verwacht maar zijn staatsbezoek werd toen uitgesteld naar na de Ramadan. Over de reden van het uitstel werd niet gecommuniceerd.

Bladna.nl