Zoeken

Marokkaan cel in voor hulp bij immigratie

1 maart 2014 - 13:55 - Wereld

©

Het Spaanse Hooggerechtshof heeft twee jaar gevangenisstraf uitgesproken tegen een Marokkaan voor hulp bij immigratie. De veroordeelde had een andere Marokkaan in 2012 het Europees land binnengesmokkeld in zijn busje.

De 34-jarige Marokkaan woont legaal in Spanje. In september 2012 werd hij gearresteerd met een illegale migrant in zijn busje. Hij kwam net van de boot uit Nador.

Voor de rechter verklaarde de man dat hij de illegale migrant niet kende en dat die zich zonder zijn medeweten in het busje had verstopt. De illegale man bevestigde zijn versie, maar overtuigde de rechter niet.

Hij wordt ervan verdacht de bestuurder van het busje te hebben willen helpen aan een straf te ontsnappen. Het politieonderzoek toonde echter aan dat het onmogelijk was dat hij alleen in het busje was gekropen. Ook was hij "te goed" verstopt onder een hoop tassen en matrassen om alleen te hebben gehandeld.

De bestuurder werd daarom schuldig bevonden aan hulp bij illegale immigratie en schending van de rechten van buitenlandse burgers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team