Marokkaan maakt dodelijk val bij viering overwinning België

19 juni 2014 - 12:42 - Wereld

©

Een 41-jarige Marokkaan heeft een dodelijk val gemaakt toen hij met andere supporters de 2-1 overwinning van België op Algerije vierde in Brussel.

Het incident gebeurd voor de Beurs van Brussel. Het slachtoffer was op het beeld van een leeuw voor het beursgebouw geklommen met een vlag van België in zijn handen.

Door een onduidelijke reden viel hij van het standbeeld en belande hij met zijn hoofd en schouders op de grond. De man kreeg onmiddellijk hulp van een medisch team dat zich reeds ter plekke bevond.

De veertiger werd in een kritieke toestand met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij enkele uren later aan zijn verwondingen overleed.

Het slachtoffer woonde in Anderlecht. Camerabeelden tonen aan dat het een ongeluk was en dat hij niet door iemand was geduwd.

Belgische en Marokkaanse vlaggen waren massaal aanwezig in Brussel na de overwinning van België op Algerije. Reden hiervoor is dat de Belgisch-Marokkaanse speler Marouane Fellaini in de 70e minuut de gelijkmaker scoorde. Het winnende doelpunt werd nog geen 10 minuten later door Dries Mertens gemaakt.