Zoeken

Marokkaan vecht vandaag voor Europese bokstitel

6 december 2014 - 11:37 - Sport

©

Ahmed El Mousaoui vecht zaterdag tegen Aitor Nieto in het Franse Vrigne-le-Bois voor de Europese titel weltergewicht. De Franse-Marokkaan uit Nador zegt klaar te zijn voor "het belangrijkste gevecht van zijn carrière".

Ahmed El Mousaoui, 24, is de Franse kampioen weltergewicht sinds november 2013 en streeft nu naar de Europese titel.

De jonge Marokkaan werd in Nador geboren en vertrok op zijn 8e naar Frankrijk. Zijn liefde voor boksen kreeg hij van zijn vader. Als amateurbokser won hij vier keer het amateurkampioenschap van Frankrijk (2004-2007). In 2008 werd hij vice-kampioen van Europa en het jaar daarop werd hij professionele bokser.

Ahmed, met zijn engelengezicht en 1,80 meter, wordt ’de Prins’ van de Franse boks genoemd. Hij is momenteel 101e wereldwijd, vocht 22 wedstrijden en won 20 keer, waarvan vijf op knockout.

De Marokkaanse vechtersbaas bereidt zich al enkele maanden voor op zijn gevecht tegen Spaanse kampioen Aitor Nieto. Ahmed begon zijn training in augustus in Marrakech. Hij vervolgde zijn voorbereiding in Thailand en keerde nadien terug naar Frankrijk, waar hij met zijn coach Youssef Barit traint.

Bladna.nl