Zoeken

Marokkaan 30 jaar cel in voor moord schoonmoeder

23 februari 2015 - 23:42 - Marokko

©

De rechtbank van Meknes heeft een man tot dertig jaar gevangenisstraf veroordeeld voor de moord op zijn toekomstige schoonmoeder.

Assabah schrijft dat de 30-jarige verdachte eveneens schuldig werd bevonden aan moordpoging op zijn verloofde die hij van overspel verdacht.

De twee hadden elkaar in januari 2013 ontmoet. De jonge vrouw was net gescheiden en had een baby. De verdachte vroeg haar ten huwelijk maar moest eerst de drie maanden van de ’3oudda’ wachten.

Hij stelde aan zijn toekomstige en aan haar moeder voor om in een appartement die hij bezat te logeren. In de drie maanden die daarop volgden kreeg hij echter twijfels over de jonge vrouw en verdacht haar ervan meerdere relaties met andere mannen te onderhouden.

De dag van de moord kreeg het koppel hevige ruzie. Toen zijn toekomstige schoonmoeder zich bemoeide haalde hij een mes uit de keuken en stak haar herhaaldelijk. De oude vrouw overleed ter plekke. Haar dochter liep de straat op om hulp te zoeken toen ook zij werd gestoken. Voorbijgangers redden haar leven door de verdachte te ontwapenen en te overmeesteren.

Bladna.nl