Zoeken

Pro-Khadafi’s willen liefst in ballingschap in Marokko

8 oktober 2011 - 11:00 - Wereld

©

Sinds de machtsovername door de overgangsraad (CNT) in Libië, vluchten de pro-Kadhafi’s het land uit met de hoop zich in Marokko te vestigen, dat bekend staat voor zijn gastvrijheid tegenover ballingen.

De pro-Khadafi’s geblokkeerd in Niger, waaronder de zoon van kolonel Kadhafi, Saadi Kadhafi, hopen op een ​​rustige ballingschap in Marokko. Dat vertelden pro-Khadafi’s onderschept door de Nigeriaanse leger vlakbij de Algerijnse grens.

Khouildi Hamidi, één van de adviseurs van de afgezette Libische leider, gearresteerd op 7 september op de luchthaven van Tunis en een paar dagen later vrijgelaten, is ook van plan om in Marokko te gaan wonen.

De voormalige Libische Premier was Tunesië illegaal binnengekomen. Voor de rechter beweerde hij zijn land te zijn ontvlucht omdat hij daar in levensgevaar verkeerde. Twaalf van zijn familieleden zijn er namelijk vermoord op 20 juni dit jaar, tijdens een bombardement op zijn residentie door de NAVO-troepen. Een jonge Marokkaanse werd in deze aanval ook gedood.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team