Zoeken

Man krijgt levenslang voor moord op vrouw en baby in Marokko

6 november 2014 - 18:35 - Marokko

©

De rechtbank in Meknes heeft een man tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld voor de moord op zijn vrouw en baby. Hij zal ook 120.000 dirham moeten betalen.

Op 17 maart vorig jaar werd de 21-jarige vrouw samen met haar baby in een plas bloed op de grond in haar slaapkamer aangetroffen. In de kamer werd ook een 36 centimeter lange mes gevonden.

Assabah schrijft dat de verdachte zelf de politie had gebeld. Hij vertelde toen dat hij zijn kudde naar een afgelegen wei had gebracht en bij zijn terugkeer zijn vrouw en kind dood had aangetroffen. Ook vertelde hij dat alles goed ging in zijn koppel, maar zijn schoonmoeder sprak dit tegen. Volgens haar was de verdachte een gewelddadige echtgenoot die zijn vrouw regelmatig mishandelde.

Een andere getuigenis luidt even ongunstig. De buurman van de verdachte, ook herder, was samen met hem en zijn eigen kudde naar de wei getrokken. Hij vertelde later aan de politie dat de verdachte heel de tijd een bezorgde uitdrukking had. Bovendien had de verdachte zich voor de komst van de politie omgekleed en was volgens zijn buren volkomen kalm en sereen.

De politie geloofde hem dus niet en wees hem aan als hoofdverdachte. De rechter volgde de mening van de politie en veroordeelde de man tot levenslang.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team