Zoeken

Lasagna met groenten

Lasagna met groenten
Ingrediënten

 olijfolie
 1 fijngesneden ajuin
 400 g kip- of kalfsgehakt
 2 versnipperde teentjes knoflook
 2 fijngesneden wortels
 1 fijngesneden rode paprika
 1 fijngesneden knol venkel
 250 g fijngesneden padestoelen
 1 liter tomatenpassata
 peper, zout en oregano
 1 runderbouillonblokje
 een bosje basilicumblaadjes
 250 g lasagnebladen
 een bolletje mozzarella, in plakjes
 2 dl room
 75 g geraspte kaas

Fruit de ajuin glazig in olijfolie. Voeg het vlees toe en laat een tiental minuten lichtjes bakken, roer er regelmatig doorheen. Roer de knoflook door het mengsel en overgiet met een beetje water, laat inkoken en voeg dan de groenten toe. Laat de groenten even meebakken en overgiet met de tomatenpassata.

Breng de saus op smaak met de kruiden en het bouillonblokje. Laat zonder deksel een half uur inkoken en voeg dan de basilicum toe.

Lepel een beetje saus in een ovenschaal en leg hierop enkele lasagnebladen. Maak nu laagjes met de saus, de lasagnebladen en telkens een scheutje room ertussen.

Werk af met de mozzarella en de kaas en zet 40 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.

  • Gepubliceerd op:
  • Auteur :
  • Kooktijd : 105 min
Marokkaanse recepten
Meer recepten
Ch'hiwat Bladi

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team