Zoeken

Larbi ziet familie in Marokko terug na 25 jaar zwerven in de Verenigde Staten

1 februari 2016 - 21:11 - Marokkanen in het buitenland

©

Larbi Assaoui zwierf 25 jaar lang door de Verenigde Staten. Enkele dagen geleden zag hij voor het eerst in al die tijd zijn familie in Marokko terug dankzij een Amerikaanse producer.

Seth Jones ontmoette Larbi 4 jaar geleden. Hij was zijn rozen water aan het geven toen Larbi voor zijn tuin stopte en hem vertelde dat hij de bloemen ging beschadigen als hij ze op die manier water bleef geven. Even later vroeg hij aan de jonge producer of hij van groenten hield. "Ik antwoordde ja, hij vroeg me even te wachten en kwam even later terug met een zak vol tomaten, pepers en komkommers. Ik wilde hem 20$ geven maar hij zij dat ik gek was. De volgende dag lagen er nog meer groenten voor mijn deur." Zo ging het een tijdje door tot Larbi besloot dat zijn jonge vriend een eigen moestuin moest hebben en het zelf aanlegde.

De twee raakten bevriend. Larbi vertelde over zijn komst naar Amerika 25 jaar geleden en het moeilijk en eenzaam leven dat hij er leidde. De bejaarde Marokkaan vertrok naar de Verenigde Staten kort nadat zijn vader overleed en zijn vrouw hem verliet en zijn zoontje meenam.

Bij zijn aankomst in de Verenigde Staten bezocht hij zijn zus die toen in Michigan studeerde. Hij ontmoette in die tijd een man die hem een werkcontract in zijn restaurant beloofde. De man weigerde hem echter te betalen. Larbi kende nog meer tegenvallers. Hij trouwde opnieuw maar ook dat huwelijk liep slecht af, was het slachtoffer van identiteitsdiefstal en bracht negen maanden in de gevangenis door.

Seth besloot zijn nieuwe vriend te helpen en spoorde zijn familie in Marokko via het internet op. Hij nam vervolgens contact op met het consulaat van Marokko en wist een nieuw paspoort voor Larbi te regelen. In januari vertrokken Seth en Larbi samen naar Marokko. De oude man sloot er zijn oude moeder en zijn zus in zijn armen en ontmoette voor het eerst zijn neven en nichten.

De jonge producer sluit zijn verhaal mooi af: "Ik heb nog veel te doen maar ik ga nu rusten en God danken dat ik zo’n slechte tuinman ben".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team