Deeg
– 1 kg bloem
– 1 ei
– 1 klein glas warme melk
– 1 middelgroot glas suiker
– bakpoeder
– 40 g gist
– 1/2 glas sesamzaad en anijs
– 1 kop boter en olie gemengd
– Een beetje oranje bloesemwater
Decoratie
– 1 losgeklopt eigeel
– Sesamzaad
Laat de de gist in de melk smelten. Doe de bloem, suiker, sesamzaad, anijs en bakpoeder in een grote kom en meng goed door mekaar. Voeg het ei en melk-gist-mengsel aan toe.
Voeg de boter en olie en het oranjebloesemwater en kneed alles tot een zacht deeg, aarzel niet om warm water of bloem toe te voegen.
Maak kleine balletjes ter grootte van een mandarijn en druk deze plat tot ongeveer 1 cm dik. Bedek met een keukenhanddoek en laat één uur rusten.
Wanneer het deeg gerezen is, prik het voorzichtig met een vork. Bestrijk met eidooier en bestrooi met sesamzaadjes. Bak 20 minuten in de oven op 180°.
Appelbeignets
Ghoriba met amandelen
Baghrir met griesmeel
Briouats met pindanoten
Briwats met pinda’s en sesamzaadjes
Cake met amandelen