Zoeken

Krachel of anijsbroodjes

Krachel of anijsbroodjes
Ingrediënten

Deeg

 1 kg bloem
 1 ei
 1 klein glas warme melk
 1 middelgroot glas suiker
 bakpoeder
 40 g gist
 1/2 glas sesamzaad en anijs
 1 kop boter en olie gemengd
 Een beetje oranje bloesemwater

Decoratie

 1 losgeklopt eigeel
 Sesamzaad

Laat de de gist in de melk smelten. Doe de bloem, suiker, sesamzaad, anijs en bakpoeder in een grote kom en meng goed door mekaar. Voeg het ei en melk-gist-mengsel aan toe.

Voeg de boter en olie en het oranjebloesemwater en kneed alles tot een zacht deeg, aarzel niet om warm water of bloem toe te voegen.

Maak kleine balletjes ter grootte van een mandarijn en druk deze plat tot ongeveer 1 cm dik. Bedek met een keukenhanddoek en laat één uur rusten.

Wanneer het deeg gerezen is, prik het voorzichtig met een vork. Bestrijk met eidooier en bestrooi met sesamzaadjes. Bak 20 minuten in de oven op 180°.

  • Gepubliceerd op:
  • Auteur :
  • Kooktijd : 120 min
Marokkaanse recepten
Meer recepten
Ch'hiwat Bladi

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team