Zoeken

Koninklijke woede om project straatverkopers: eerste sancties!

30 maart 2015 - 11:49 - Marokko

©

Slechts enkele dagen na de koninklijke woede tegen de ministers van Binnenlandse Zaken Mohamed Hassad en Industrie Moulay Hafid Elalamy, zijn de eerste slachtoffers gevallen.

Volgens Al Massae werd de human resources verantwoordelijke bij de wilaya van Rabat als eerste ontslagen. Andere ambtenaren zullen hetzelfde lot ondergaan in de komende dagen.

Demonstranten zijn vrijdag een vergadering van de stadsraad binnengevallen met slogans over corruptie en fraude. Volgens dezelfde bron waren burgemeester Fathallah Oualalou en de vertegenwoordiger van de Wali aanwezig. Beiden weigerden het woord te nemen.

Koning Mohammed VI had afgelopen woensdag geweigerd de lanceringsceremonie bij te wonen van een ontwikkelingsproject voor straatverkopers in Rabat. De monarch had het plan te weinig ambitieus gevonden. Zijn beslissing kreeg veel positieve reacties op sociale media. De verantwoordelijken moeten het project volledig herzien.

Maar volgens Akhbar Al Yaoum is de koninklijke woede te wijten aan de locatie van de ceremonie. Deze was gepland in Douar Maadid (Hay Errachad), een sloppenwijk. Volgens bronnen van het blad oordeelde Mohammed VI dat straatverkopers beter verdienen!

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team