Zoeken

Koninklijke woede leidt tot ontslag Wali Al Hoceima

1 september 2015 - 15:37 - Marokkanen in het buitenland

©

Koning Mohammed VI bevindt zich al enkele weken op vakantie in het noorden van Marokko. Tijdens zijn verblijf kreeg hij een klacht binnen van een in het buitenland gevestigde Marokkaan, wat tot het ontslag van meerdere hoge ambtenaren in Al Hoceima leidde.

Het slachtoffer had op beslissing van Koning Mohammed VI een exploitatievergunning gekregen voor een stuk grond op het Sfiha strand in Al Hoceima. Hij wilde er een jetski verhuurbedrijf starten maar kreeg uiteindelijk van verantwoordelijken van het ministerie van Infrastructuur te horen dat hij van locatie moest veranderen.

Het ministerie schreef vervolgens een aanbesteding uit voor de exploitatie van een stuk strand juist naast dat van het slachtoffer. Ten slotte werden zowel zijn stuk strand als dat van de aanbesteding aan éénzelfde ondernemer toegekend.

Het slachtoffer vertelde over de hele zaak aan Koning Mohammed VI, die een onderzoek beval. De directeur van het Regionaal Centrum voor Investeringen (CRI) en de Regionale Directeur van Infrastructuur en Transport in Al Hoceima werden als gevolg ontslagen.

Ook Jelloul Samsam, Wali van Taza-Al Hoceima-Taounate, werd uit zijn functie ontheven omdat hij het document heeft ondertekend waarin het stuk grond van het slachtoffer aan de ondernemer werd toegekend.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team