Zoeken

Koninklijk couscous

Koninklijk couscous
Ingrediënten

 1 kleine kip in zes gesneden
 6 Merguez worstjes
 6 lam satés
 6 eetlepels droge rozijnen
 6 eetlepels amandelen of pijnboompitten
 250g kikkererwten die een nacht lang geweekt hebben
 150g boter of een beetje smen (ranzig boter)
 1 mespuntje saffraan
 1 theelepel peper
 zout
 6 liter water
 1kg couscous
 4 gezouten citroenschijven
 100ml olijfolie

Couscous

Doe de couscous in een grote kom, voeg er een eetlepel olie, een snufje zout en een glas water aan toe. Meng met de vingertoppen en laat een paar minuten rusten.

Breng het water in een couscouspan aan de kook. Als het water kookt doe je de couscous in het bovendeel (zeef) van je couscouspan en laat deze koken tot de stoom doorkomt zodat de korrels zwellen.

Verwijder de zeef en doe de couscous in een kom, meng deze met een half glas water zodat de korrels niet aan elkaar plakken. Doe de couscous daarna terug in de zeef en laat nogmaals koken tot de stoom doorkomt. Herhaal dit vier maal. De vierde maal voeg je een theelepel olie aan je couscous. Net voor het opdienen meng je et ook een beetje boter of smen in.

Bouillon

Doe het vlees in de onderste deel van je couscouspan samen met de kikkererwten, saffraan, peper, zout en water en breng aan de kook op hoog vuur. Grill ondertussen de satés en merguez worstjes.

Opdienen

Meng de rozijnen en de amandelen aan je couscous, leg dan de couscous in een schaal en garneer met het vlees en de gezouten citroenschijfjes. Doe een beetje bouillon in een kom en serveer.

  • Gepubliceerd op:
  • Auteur :
  • Kooktijd : 120 min
Marokkaanse recepten
Meer recepten
Ch'hiwat Bladi

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team