Zoeken

Koning Mohammed VI wil meer vrouwen in religieuze sector

9 april 2015 - 09:00 - Marokko

©

Koning Mohammed VI heeft bevel gegeven aan minister Ahmed Taoufik van Islamitische zaken het aantal vrouwen binnen de regionale Oelema-raden te vergroten.

De monarch wil "een grotere vrouwelijke vertegenwoordiging in de geestelijke begeleiding van burgers, dit door het aantal Alimates binnen de Hoge Raad en regionale Oelema-raden te vergroten", schrijft het ministerie van Islamzaken in een verklaring.

De Hoge Raad van Oelema wordt voorgezeten door Koning Mohammed VI en is het enig orgaan in Marokko dat bevoegd is om fatwa’s uit te vaardigen. In artikel 41 van de nieuwe grondwet staat:

"De koning, bevelhebber van de gelovigen, ziet toe op het respect voor de islam. Hij is de garant van de vrijheid van eredienst. Hij is de voorzitter van de Hoge Raad van Oelema, belast met het onderzoeken van vragen die Hij indient. De Raad is het enig orgaan dat bevoegd is om religieuze consultaties (fatwa’s) officieel goed te keuren, en dit op basis van de tolerante voorschriften en bepalingen van de islam. De verantwoordelijkheden, samenstelling en operationele werking van de Raad worden bij decreet vastgesteld."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team