Zoeken

Koning Mohammed VI brengt staatsbezoek aan Saoedi-Arabië (update)

3 mei 2015 - 11:27 - Marokko

©

Koning Mohammed VI zal woensdag een staatsbezoek brengen aan Saoedi-Arabië. Dat meldt het Koningshuis in een verklaring.

Het is het eerste officiële bezoek van de Marokkaanse monarch aan Saoedi-Arabië sinds de troonsbestijging van Salman Bin Abdulaziz Al Saud in januari, na het overlijden van Koning Abdullah.

Mohammed VI zal gesprekken voeren met de bewaarder van de heilige plaatsen over de bilaterale betrekkingen tussen Marokko en Saoedi-Arabië.

Het bezoek van Koning Mohammed VI valt samen met het einde van het militair offensief Firmness Storm tegen de Houthi rebellen in Jemen. Marokkaanse F16 straaljagers hebben deelgenomen aan de luchtaanvallen.

Koning Mohammed VI bevindt zich op dit moment in de Verenigde Arabische Emiraten.

Update 29 april

Koning Mohammed VI heeft besloten zijn driedaagse staatsbezoek aan Saoedi-Arabië uit te stellen "als gevolg van de fundamentele veranderingen die dinsdag door de Bewaker van de Heilige Plaatsen werden doorgevoerd". De Saoedische Koning Salman heeft dinsdag meerdere nieuwe verantwoordelijken benoemd en Mohammed bin Nayef, minister van Binnenlandse Zaken, tot kroonprins benoemd. Tot dan was Salmans halfbroer, Prins Muqrin, de troonopvolger.

Update 3 mei

Koning Mohammed VI brengt vandaag een werkbezoek aan Saoedi-Arabië. Dat meldt het Koningshuis in een verklaring.

Bladna.nl