Zoeken

Koning Mohammed VI verrast door preek van salafist Sjeik Fizazi bij te wonen

31 maart 2014 - 13:00 - Marokko

©

Mohamed Fizazi, Marokkaanse Salafist veroordeeld tot 30 jaar cel voor de aanslagen van Casablanca op 16 mei 2003, leidde vrijdag het gebed in Tanger in het bijzijn van Koning Mohammed VI.

Vorige week had Fizazi zich op zijn Facebook-pagina al afgevraagd of hij het vrijdaggebed in de Tarik Ibn Ziad-moskee zou mogen leiden in de aanwezigheid van de Koning. Donderdag kreeg hij te horen dat het inderdaad het geval zou zijn en dat de Koning naar zijn preek zou luisteren.

Tijdens deze preek sprak Fizazi over de sociale en economische vrede in de Islam. Na het gebed sprak Koning Mohammed VI kort met Sjeik Fizazi waarn hij de moskee verliet.

Fizazi verklaarde later aan Akhbar Al Yaoum: "Hij is modest, menselijk, maar je beseft dit enkel als je hem mag benaderen. Toch is hij de hoogste autoriteit in het land".

Mohamed Fizazi, voormalige symbool van de Salafia Jihadia in Marokko, bracht 9 jaar door in de gevangenis. Hij kwam vrij na een gratie van Koning Mohammed VI. Volgens verschillende bronnen bedankte Fizazi de Koning vrijdag in volgende termen: "Bedankt Moulay, zonder U zat ik nog steeds achter de tralies".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team