Zoeken

Koning Mohammed VI, Lalla Salma en hun kinderen als (bijna) gewoon gezin in Casablanca

12 juli 2014 - 23:03 - Marokko

©

Koning Mohammed VI en zijn vrouw Prinses Lalla Salma werden afgelopen woensdag rijdend in een luxe Mercedes gezien in Casablanca. Het koninklijk koppel reed een half uurtje voor de Iftar op de zeedijk van de Marokkaanse metropool.

Achterin de auto waarin Mohammed VI en Lalla Salma rondreden werden hun kinderen kroonprins Moulay Hassan en prinses Lalla Khadija door voorbijgangers gezien. Een zwarte Mercedes met aan boord vier lijfwachten reed voor de auto van de Koning.

Voorbijgangers namen foto’s en plaatsten ze op een Facebook-pagina gewijd aan koning Mohammed VI. De foto’s werden genomen op de Boulevard Moulay Rachid, toen de Koning met zijn gezien richting de zeedijk van Ain Diab reed.

In Casablanca is de bevolking gewend aan de onverwachte en protocolvrije wandelingen van Koning Mohammed VI. Toch blijft het heel ongewoon dat de Koning op die manier met zijn gezinnetje wordt gezien. De foto is daarom ook een hit op internet en werd duizenden keren gedeeld.

Mohammed VI en Lalla Salma in Casablanca

Wie is Soufiane El Bahri

De Facebookpagina gewijd aan koning Mohammed VI werd gecreëerd door de jonge Soufiane El Bahri en telt bijna 1,5 miljoen fans. Op de pagina worden regelmatig persoonlijke foto’s van de Koning en zijn familie geplaatst. El Pais schreef er onlangs over, zich afvragend hoe de jongeman zoveel privé-foto’s van Mohammed VI had weten te bemachtigen.

Spaans persbureau EFE vindt het eveneens merkwaardig dat de jongeman uit Salé ongehinderd deze foto’s op internet kan zetten, zonder in aanraking te komen met de Marokkaanse autoriteiten. Televisiezender 2M werd namelijk op het matje geroepen na de uitzending van foto’s van Koning Mohammed VI met voorbijgangers in de straten van Tunis. Nog steeds volgens EFE kan zelfs praten over de Koning al snel een staatszaak worden in Marokko.

In het verleden

Ter herinnering, in 2008 was de jonge Fouad Mortada tot 3 jaar gevangenisstraf veroordeeld omdat hij zich op Facebook als prins Moulay Rachid had voorgedaan. Hij kreeg uiteindelijk gratie van Koning Mohammed VI.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team