Zoeken

Koning Mohammed VI last festiviteiten voor zijn 51e verjaardag af

13 augustus 2014 - 23:54 - Marokko

©

Koning Mohammed VI heeft besloten om alle festiviteiten van het Feest van de Jeugd dat jaarlijks op zijn verjaardag wordt gevierd, af te blazen. Het besluit van de Koning, die op 21 augustus zijn 51e verjaardag viert, volgt op het plotse overlijden van zijn tante, Prinses Lalla Fatima Zahra.

Het Koningshuis liet dinsdag in een verklaring weten dat de Koning alle festiviteiten rond zijn verjaardag heeft geannuleerd. De Koninklijke familie van Marokko is in rouw gedompeld na de dood van Lalla Fatima Zahra, dochter van wijlen Koning Mohammed V en laatste zus van wijlen Koning Hassan II, die nog in leven was.

Volledige verklaring van het Koningshuis

"Naar aanleiding van de zware beproeving van het verlies van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Lalla Fatima Zahra, God hebbe haar ziel, tante van Zijne Majesteit Koning Mohammed VI, God helpe hem, en dochter van wijlen Koning Mohammed V, moge God hem in zijn genade nemen, heeft Zijne Majesteit Koning Mohammed VI, moge God hem behouden, besloten om alle ceremonies en festiviteiten ter gelegenheid van zijn verjaardag te annuleren, en dit in consideratie met de plaats van de overleden prinses in de harten van alle leden van de illustere koninklijke familie en het hele Marokkaanse volk. "

Begrafenis van Prinses Lalla Amina in 2012

Lalla Fatima Zahra

Prinses Lalla Fatima Zahra is zondagochtend overleden op 85-jarige leeftijd. Zij was de weduwe van Prins Moulay Ali, met wie ze in 1961 trouwde. De overleden Prinses was de moeder van Lalla Joumala, ambassadeur van Marokko in het Verenigd Koninkrijk, Moulay Abdellah en Moulay Youssef.

Lalla Amina

In 2012 had koning Mohammed VI ook al alle festiviteiten van het Feest van de Jeugd afgelast na de plotse dood op 16 augustus van zijn 58-jarige tante, prinses Lalla Amina, dochter van wijlen Koning Mohammed V.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team