Zoeken

Klacht tegen Nabil Ayouch om prostitutiefilm ’Much Loved’

25 mei 2015 - 22:06 - Cultuur

©

Een burgervereniging in Marrakech heeft een klacht ingediend tegen Marokkaanse filmmaker Nabil Ayouch vanwege zijn nieuwe prostitutiefilm Much Loved. De organisatie beschouwt de film als een "belediging voor Marrakech en de vrouwen van de Rode stad".

Naar aanleiding van de klacht werd een onderzoek ingesteld naar hoofdrolspeelster Loubna Abidar en filmmaker Nabil Ayouch. Wat het meest schokt volgens de klager is de grove taal die wordt gebruikt in ’Zine Lifik’ (naam van de film in het Darija).

"De beelden van de film op YouTube zijn een duidelijke aansporing tot losbandigheid, prostitutie en het verdienen van geld met Arabische mannen uit het Midden-Oosten. Daar komt nog de grove taal bij die de actrices gebruiken en die een negatief effect hebben op tienermeisjes en Marokkaanse gezinnen in het algemeen", aldus de vereniging.

De beelden in de film zijn volgens de vereniging een schending van artikel 483 van het wetboek van strafrecht, dat tot twee jaar gevangenisstraf voorziet voor ontucht in het openbaar.

Nabil Ayouch is zelf weinig onder de indruk van de controverse rond zijn nieuwe film. Zijn enige zorg is dat Much Loved in de Marokkaanse bioscopen mag worden getoond.

Vrijdag hebben de autoriteiten in Marrakech de sluiting bevolen van de nachtclub waar enkele scenes van Much Loved werden gefilmd. Volgens lokale bronnen heeft deze beslissing echter niets te maken met de film, die grotendeels in een villa werd gemaakt. Nabil Ayouch zou in zijn film enkel de toegang van de club hebben getoond.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team