Zoeken

Kiptajine met olijven en ui

Kiptajine met olijven en ui
Ingrediënten

 1 schoongemaakte en in stukken gesneden kip
 30 g boter
 300 g groene olijven die 1 uur in koud water geweekt zijn
 1 ui
 1 uitgeperst teentje knoflook
 sap van 1 citroen
 ½ theelepel gember
 ½ theelepel komijn
 ½ theelepel paprika
 1 soeplepel bloem
 300 ml water
 zout
 1 soeplepel fijngehakte munt of peterselie

Laat de boter smelten en leg de stukken kip erin. Voeg de ui en de knoflook toe, bestrooi met gember, paprika, komijn en zout, leg het deksel erop en laat 15 minuten op een zacht vuurtje staan. Leng de bloem met een beetje water aan en giet in een pot.

Bevochtig met de rest van het water, vermeng met de ingrediënten en breng aan de kook. Dek af en laat 45 minuten zacht stoven terwijl u af en toe omroert, voeg vervolgens de olijven, de munt of de peterselie en het citroensap toe.

Leg er opnieuw het deksel op en laat nog 20 minuten sudderen totdat de kip gaar is. Leg de kip op een schaal, begiet hem met de saus en serveer, vergezeld van brood.

  • Gepubliceerd op:
  • Auteur :
  • Kooktijd : 110 min
Marokkaanse recepten
Meer recepten
Ch'hiwat Bladi

Bladna.nl