Zoeken

Kaïd ontslagen en vervolgd voor seksuele intimidatie in Marokko

13 april 2016 - 16:30 - Marokko

©

De Kaïd die onlangs van zijn functie misbruik had gemaakt om van een vrouw seksuele gunsten te eisen zal worden berecht.

Dankzij de mediatisering van de zaak heeft het ministerie van Binnenlandse zaken besloten de Kaïd van de gemeente Deroua voor een tuchtcommissie te laten verschijnen. De man werd als gevolg uit zijn functie gezet.

De afdeling laat in een verklaring weten dat El Houcine A. ook voor de rechter zal verschijnen na een onderzoek van de politie.

De overheidsagent wordt ervan verdacht een koppel te hebben gechanteerd omdat die zonder toestemming een kamer had laten bijbouwen. De overheidsagent had een document goedgekeurd waarin werd bevestigd dat hij van het koppel 2300 dirham had gekregen en hij toestemming gaf voor de verbouwingen.

Na de verbouwingen gebruikte de Kaïd het document echter om de vrouw om seksuele gunsten te vragen. Ging ze daar niet op in, dan zou haar man naar de gevangenis worden gestuurd. Het koppel besloot de Kaïd in de val te lokken en vertrouwde de zaak vervolgens aan de rechtbank.

Bladna.nl