Zoeken

Jamaica trekt erkenning Polisario in

17 september 2016 - 12:20 - Wereld

©

Jamaica heeft zijn erkenning van het Polisario, de onafhankelijkheidsbeweging voor de Sahara, ingetrokken. Dat meldt het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse zaken in een verklaring.

« In een officieel document van zijn ministerie van Buitenlandse zaken en Buitenlandse handel van 14 september 2016, verklaart Jamaica dat het heeft besloten de erkenning van de zelfbenoemde ADRS in te trekken ».

Jamaica stelt een neutraal standpunt in te willen nemen en steunt de inspanningen van de internationale gemeenschap om een eerlijke en vreedzame oplossing te vinden. 

Het eiland Jamaica had de Arabische Democratische Republiek Sahara in 1979 erkend. Het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse zaken herinnert er aan dat sinds het jaar 2000 34 landen hun erkenning van de ADRS hebben ingetrokken.

In de komende weken staan meerdere ontmoetingen tussen Marokkaanse en Jamaicaanse verantwoordelijken gepland en zullen belangrijke overeenkomsten inzake de technische en economische samenwerking in de landbouw, irrigatie, veiligheid en toerisme worden gesloten.

Bladna.nl