Zoeken

IS dreigt wapens Marokkaanse anti-terreureenheid Hadar te stelen

16 maart 2015 - 16:36 - Marokko

©

Leden van de terreurorganisatie Islamitische Staat hebben ermee gedreigd de wapens te stelen van de teams van de Hadar anti-terreureenheid in Marokko. Minister Mohamed Hassad van Binnenlandse zaken kreeg de informatie van de inlichtingendienst.

De minister heeft veiligheidsverantwoordelijken in het land gevraagd om extra waakzaam te blijven voor terroristische aanvallen volgens Assabah.

De Hadar-teams bestaan gewoonlijk uit een legerofficier, een agent van de Koninklijke Gendarmerie en één van de Nationale Politie. Zij hebben als missie de burgers tegen terroristische aanslagen te beschermen.

Het ministerie zou onder meer hebben gevraagd om de teams op kleinere afstanden van elkaar te laten patrouilleren. Ook hebben de Hadar-teams toestemming om in te grijpen als iemand hen verdacht lijkt en moeten ze voedingsmiddelen die hen worden aangeboden door ’vriendelijke burgers’ weigeren.

De terroristische dreigingen van Daech worden zeer serieus genomen door de Marokkaanse autoriteiten. In februari had Marokkaanse jihadist Mohamed Hamdouch in een filmpje aangekondigd dat de Islamitische Staat zeer binnenkort Rabat ging aanvallen en een Kalifaat zou oprichten in Marokko.

Bladna.nl