Zoeken

Imam Tetouan cel in voor kindermisbruik

6 februari 2014 - 21:02 - Marokko

©

Een 70-jarige Imam uit Tetouan werd op dinsdag tot 5 jaar gevangenisstraf veroordeeld. De man was in december gearresteerd op verdenking van kindermisbruik.

Volgens het Noordse Observatorium voor de Mensenrechten, werd in de rechtbank bewezen dat de Imam een 7-jarige jongetje had misbruikt.

Het slachtoffertje en zijn kleine broertje volgden Koranlessen bij de Imam. Begin december strafte hij het jongste kind tijdens een Koranles en sloot hem op in een klein lokaal.

Na de les nam hij zijn grote broer - het 7-jarig slachtoffertje - mee naar zijn kamer op de tweede verdieping van de moskee. Daar zou hij het kind hebben uitgekleed, betast en gekust. Het slachtoffertje hielp toen zo hard om hulp dat de Imam hem moest laten gaan. Thuis vertelde de jongen alles aan zijn moeder die onmiddellijk klacht neerlegde.

De pedofiele Imam zou nog andere kinderen hebben misbruikt. Volgens het Observatorium had een 6-jarig jongetje enkel tijd terug, aan zijn moeder verteld dat de Imam hem had betast. Niemand wilde hem toen geloven.

Bladna.nl