Zoeken

Honger in Marokko bijna onbestaand

16 oktober 2014 - 16:54 - Marokko

©

Aan de vooravond van de Wereldvoedseldag op 16 oktober, heeft het International Institute for Food Policy Research (IFPRI) een index gepubliceerd over de honger in de wereld.

Volgens het instituut is de voedselsituatie in zestien van de onderzochte landen zorgwekkend. Deze landen bevinden zich vooral in Afrika. Azië wordt enkel vertegenwoordigd door Noord-Korea.

Voor het Global Hunger Index werd rekening gehouden met verschillende criteria zoals ondervoeding, kindersterfte en ondergewicht bij kinderen. De landen kregen vervolgens een score van 0 tot 100. 0 is de beste score en betekent dat er geen hongersnood heerst in het land.

In Marokko, net als in de andere landen van Noord-Afrika, is het niveau van ondervoeding erg laag. Met een score van 4,9 doet Marokko het zelfs heel goed. Toch moet er extra aandacht zijn voor sommige criteria zoals kindersterfte.

Hoewel de hongersnood in de wereld een probleem blijft, constateert IFPRI dat er een algemene verbetering is sinds de vroege jaren ’90. Deze verbetering is te danken aan de vooruitgang in landen zoals China, India, Vietnam en Tunesië.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team