Zoeken

Harira

Harira
Ingrediënten

 250 g kalfs-of lamsvlees in blokjes gesneden
 1 geraspte ajuin
 2 geraspte tomaten
 250 g linzen
 een paar takken geraspte selder
 peterselie en koriander
 1 eetlepel tomatenpuree
 2 eetlepels olie
 zout en peper
 water
 1 kopje bloem
 1 kopje vermicelli

Bak de geraspte ui, tomaat, zout, peper, peterselie en koriander een paar minuten in de olie. Voeg de gekuiste linzen toe en dek het geheel met water. Voeg na een half uur de tomatenpuree en de vermicelli en laat nog koken. Roer regelmatig met een houten lepel.

Wanneer de groenten gaar zijn meng je het bloem met een beetje water en voeg je alles toe aan de harira om deze te doen zwellen.

  • Gepubliceerd op:
  • Auteur :
  • Kooktijd : 80 min
Marokkaanse recepten
Meer recepten
Ch'hiwat Bladi

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team