Zoeken

Kleine Hamza wacht uren tevergeefs om Mohammed VI te zien

21 maart 2015 - 23:00 - Marokko

©

De kleine Hamza is teleurgesteld. Hij wachtte eerder deze week ruim acht uur om Koning Mohammed VI te kunnen zien tijdens de inhuldiging van het Sheikh Zaid ziekenhuis in Casablanca.

Assabah schrijft dat Hamza en een honderdtal andere schoolkinderen door de autoriteiten werden opgeroepen om de Koning te komen begroeten.

De enthousiaste jong besloot zijn weinig spaargeld, 35 dirham, uit te geven aan een nieuw hemd en broek. Hij wilde de Koning namelijk niet in jeans en t-shirt begroeten. Op de grote dag stond Hamza om 7 uur op, nam een douche tegen de goede raad van zijn moeder in en deed zijn nieuwe kleren en een geleende stropdas aan.

Een bus wachtte Hamza en zijn vrienden op bij de schoolpoort. De kinderen werden naar het Sheikh Zaid ziekenhuis gebracht. Na vijf uur wachten onder de regen begon Hamza moe te worden en waren zijn nieuwe kleren helemaal nat en gekreukt. Na nog eens drie uur tevergeefs wachten belde hij zijn tante en vroeg haar geld voor een taxi. Wanneer hij thuiskwam vroeg iedereen of hij de Koning had gezien.

"Neen, ik heb hem niet gezien, ik heb honger..."

Volgende keer inchallah!

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team