Zoeken

Gewonden bij rellen tussen studenten en politie in Fez

23 mei 2015 - 23:30 - Marokko

©

Acht agenten en twintig studenten raakten eind deze week gewond bij confrontaties in het Marokkaanse Fez. Drie studenten verkeren volgens mensenrechtenorganisatie AMDH in een ernstige toestand.

De incidenten volgden op de opening van de rechtszaak van een aantal studenten voor de moord op Abderrahim Hasnaoui vorig jaar. Het 21-jarige slachtoffer overleed tijdens rellen tussen islamitische en radicaal linkse studenten in Fez.

Volgens de plaatselijke autoriteiten wilde een groep gemaskerde studenten met messen en stokken de rechtbank binnendringen. Ze werden tegengehouden door de veiligheidsdiensten waarop gewelddadige rellen volgden. Zes mensen werden gearresteerd en de politie tracht de andere relschoppers te identificeren.

Minister Mohamed Hassad van Binnenlandse Zaken liet onlangs weten dat ruim 120 studenten waren gearresteerd tijdens het academiejaar 2013-2014 voor geweld. Hij kondigde ook aan dat de politie toestemming heeft om op campussen in te grijpen na de directie van de universiteit te hebben ingelicht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team