Zoeken

Gevuld Marokkaans brood

Gevuld Marokkaans brood
Ingrediënten

 250g bloem
 150g fijne griesmeel
 bakkersgist
 lauw water
 1/2 paprika
 1 ajuin
 150g boter
 1 theelepel paprikapoeder
 Olie
 Zout
 Peper

Doe de bloem en de griesmeel in een kom. Voeg een beetje zout toe. Los de gist op in een beetje water en voeg aan het bloem-griesmeelmengsel. Voeg beetje bij beetje lauw water toe en kneed tot een glad en elastisch deeg. Vorm balletjes, bedek met een doek en laat even rusten.

Doe de ajuin, paprika, boter, paprikapoeder, zout en peper in een mixer. Mix alles tot je een zachte botermengsel overhoud.

Duw de deegballetjes plat tot ongeveer 1 cm. Bestrijk met het botermengsel tot aan 1cm van de rand. Neem de randen vast en sluit het deeg in de vorm van een geldbeurs door de randen goed aaneen te knijpen. Bewerk opnieuw zachtjes tot een balletje. Er mag geen vulling overlopen. Doe dit met alle deegballetjes.

Doe olie op een werkplank en neem een gevuld deegballetje. Bestrijk met olie en duw zo fijn mogelijk plat tot je een soort Pannekoek overhoud. De vulling mag hier ook niet uitlopen.

Bak elke aghroum in een vetvrije voorverwarmde koekenpan aan beide kanten. Leg op een schotel en bedek met een doek. Dien warm of lauw op.

  • Gepubliceerd op:
  • Auteur :
  • Kooktijd : 100 min
Marokkaanse recepten
Meer recepten
Ch'hiwat Bladi

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team