Zoeken

Man 17 jaar cel in voor ontvoeren Marokkaans meisje naar Bolivia

20 oktober 2014 - 16:48 - Marokko

©

Grover Morales Ortuño werd in zijn land tot 17 jaar gevangenisstraf veroordeeld. Hij was in maart in het Boliviaans Amazoneregenwoud gearresteerd voor de ontvoering van een Marokkaans meisje van 9.

De 36-jarige man werd door de rechtbank van Cochabamba schuldig bevonden aan mensenhandel en seksueel misbruik van een minderjarige. Hij gaat niet in beroep.

Grover Morales Ortuño woonde jaren in Hospitalet de Llobregat in het noorden van Spanje. In 2013 vluchtte hij met het jonge slachtoffer naar Bolivia. Het kind bleef 7 maanden lang onvindbaar. Volgens het onderzoek misbruikte de verdachte haar heel die tijd en behandelde haar als een slaaf.

De Boliviaanse rechter heeft zich niet uitgesproken over de verantwoordelijkheid van de ouders van het meisje. Hun rol in deze zaak blijft onduidelijk door hun tegenstrijdige getuigenissen. Eerst verklaarden ze dat ze hun dochter aan een Boliviaanse vriend hadden toevertrouwd voor een vakantie in zijn land maar dat ze niets meer van haar hadden gehoord sinds haar vertrek. Later vertelden ze echter dat ze haar met Morales naar Bolivia hadden gestuurd om haar papieren in orde te brengen waarna ze naar Spanje zou terugkeren.

Grover Morales Ortuño heeft altijd volgehouden dat hij zich tot de Islam had bekeerd en met de goedkeuring van de ouders, met het kind was getrouwd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team