Zoeken

Franse journalist opgepakt na poging afpersen 3 miljoen van Koning Mohammed VI

27 augustus 2015 - 20:15 - Marokko

©

De Franse journalist en schrijver Eric Laurent werd vandaag door de politie gearresteerd vanwege een poging tot afpersing van Koning Mohammed VI. Hij vroeg 3 miljoen euro aan de Marokkaanse monarch!

Eric Laurent schreef eerder "Memoires van een Koning" en "De predator Koning" samen met de Marokkaanse journalist Ali Amar. Hij dreigde ermee een derde boek waarin de Koning wordt zwartgemaakt te publiceren als hij geen 3 miljoen euro kreeg.

Op 23 juli nam Eric Laurent contact op met het Koningshuis. Hij vertelde over het boek en vroeg om een afspraak. Die kreeg hij op 11 augustus. De journalist begaf zich op de afspraak met zijn Marokkaanse advocaat. Na de afspraak waarin hij zijn eisen bekendmaakte werd aangifte gedaan bij de politie zonder dat hij daarvan op de hoogte werd gebracht.

Een tweede afspraak werd gemaakt op 21 augustus. Deze keer werd het gesprek door de politie afgeluisterd. Eric Laurent vroeg nog maar 2 miljoen euro en een voorschot van 80.000 euro. Een gerechtelijk procedure werd gestart voor chantage en afpersing. Drie rechters werden met de zaak belast.

Vandaag, donderdag 27 augustus, werd de bekende Franse journalist in Frankrijk gearresteerd. De co-auteur van het nieuw boek, die ook aanwezig was tijdens de onderhandelingen, werd eveneens aangehouden.

Bladna.nl