Zoeken

Frankrijk arresteert man voor bespioneren Prins Moulay Hicham

1 april 2014 - 21:12 - Marokko

©

Een man is vrijdag gearresteerd op de luchthaven van Parijs voor het bespioneren van Prins Moulay Hicham. De man had samen met twee medeplichtigen de neef van Koning Mohammed VI vanaf zijn hotel tot het vliegveld gevolgd.

Moulay Hicham moest op een ​​vlucht naar Marokko stappen en was bezig met de registratieprocedures. Op dat moment merkten leden van het luchthavenpersoneel de drie verdachte mannen op en verwittigden de politie. Slecht één van de drie mannen, Stéphane Marzak, kon worden gepakt, de twee anderen wisten aan de politie te ontsnappen.

Marzak, 35 jaar en bekend bij de politie, vertelde tijdens zijn verhoor dat hij voor de twee mannen die hem vergezelden werkte. Van de twee Marokkanen genaamd Anas en Mohamed, had hij opdracht gekregen om Moulay Hicham te volgen. Ook beweerde hij dat hij niet wist dat het om een Marokkaanse Prins ging. Op zijn fototoestel werden honderden foto’s van Moulay Hicham gevonden.

Moulay Hicham heeft geen klacht ingediend tegen de drie mannen, maar behoudt zich het recht om dit wel te doen als dergelijke incidenten zich opnieuw voordoen. Dat meldt Akhbar Al Yaoum.

De Prins was eerder al gewaarschuwd door de veiligheidsdienst van het hotel Le Fouquet’s waar hij verbleef. Hij had toen te horen gekregen dat hij sinds zijn aankomst in Parijs op 23 maart, werd gevolgd.

Volgens Marokkaanse media heeft de zaak te maken met de aanstaande publicatie van zijn boek ’Memoires van een verbannen prins’ waarin hij een weinig vleiend portret van de Marokkaanse koninklijke familie schetst.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team