Zoeken

Familie doodgeschoten Sofiane Amghar klaagt Belgische politie aan

12 juli 2015 - 23:14 - Wereld

©

Zes maanden na de dood van Sofiane Amghar heeft zijn familie besloten om de Belgische politie aan te klagen voor moord. Sofiane werd doodgeschoten tijdens een operatie tegen terrorisme.

Volgens advocate Virginia Taelman wil de familie begrijpen wat er werkelijk gebeurde. "Ze hebben het gevoel dat ze niet alles weten, en dat men opzettelijk een aantal elementen verborgen houdt voor hen. Ze willen geen vrede nemen met wat men hen verteld heeft: het is een terrorist, en dus is het normaal dat hij dood is. De familie is niet op zoek naar sensatie, maar het blijft een feit dat er een reeks zeer verontrustende omstandigheden bestaan die aanleiding geven tot een reeks vragen. En de autoriteiten lijken op zijn minst terughoudend om daarop een antwoord te geven."

Sofiane werd op 15 januari in Verviers doodgeschoten tijdens een anti-terreuractie. Bij de politie-inval werden twee mensen doodgeschoten en raakte een derde man zwaargewond.

Het brein achter de terreurcel van Verviers, de Belgisch-Marokkaanse Abdelhamid Abaaoud, loopt nog. Hij zou zich in Syrië bevinden. Ook in Frankrijk, Griekenland en Spanje werden leden van de cel aangehouden.

Bladna.nl