Zoeken

Duitse politieagent verplicht Marokkaan varkensvlees te eten

18 mei 2015 - 16:30 - Wereld

©

De rechtbank in het Duitse Hannover heeft een onderzoek ingesteld naar een politieagent voor het vernederen en mishandelen van asielzoekers in een migrantencentrum. Onder de slachtoffers is ook een Marokkaanse man die werd gedwongen om varkensvlees te eten.

De ambtenaar beleefde er plezier aan de vluchtelingen te filmen terwijl hij hen vernederde. De beelden stuurde hij dan door naar zijn collega’s. De zaak kwam echter aan het licht dankzij een reportage van het programma Hallo Niedersachsen op televisiezender NDR.

De zender deed onderzoek naar de vele incidenten in het migrantencentrum sinds het begin van het jaar. Beelden toonden onder meer hoe een Afghaanse vluchteling vastgeboeid was aan de tralies van een cel. In een andere video kwam het Marokkaanse slachtoffer aan het woord en in een derde filmpje zag men twee agenten en een man in "een onnatuurlijke houding" die duidelijk pijn had.

Na de uitzending van het programma besloot de procureur Thomas Klinge een onderzoek te starten op verdenking van mishandeling en overtreding van de wet op wapens. Tijdens huiszoekingen bij meerdere agenten werden illegale wapens gevonden.

Vorig jaar was een asielzoeker van Algerijnse afkomst eveneens door politieagenten vernederd en mishandeld in een migrantencentrum in Burbach. De bewakers van het centrum waren toen ontslagen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team