Zoeken

Bende haalde drugs uit Marokko met Harley Davidson’s

6 maart 2014 - 22:21 - Wereld

©

De Spaanse Guardia Civil heeft een nogal bijzonder drugshandel opgerold. De hasj afkomstig uit Marokko werd met Harley Davidson motorfiets naar Europa gesmokkeld.

De drugs werden rechtstreeks bij Marokkaanse cannabistelers gekocht en vervolgens naar Europa vervoerd met Harley Davidson’s. De motorfietsen waren zodanig aangepast dat ze tot 100 kilo per reis konden vervoeren.

Eenmaal in Spanje zorgden andere leden van het netwerk voor een veilige opslagplaats voor de drug. Later werd de drug naar andere Europese landen vervoerd.

Om niet te worden gepakt waren de motorrijders uitgerust met krachtige radio’s waarmee ze alle communicaties van de politie onderschepten. De politie schat dat de bende meer dan 4000 kilo drugs Spanje heeft binnengesmokkeld met motorfietsen.

Bende haalde drugs uit Marokko met Harley Davidson’s

Als een bendelid werd gearresteerd en in de gevangenis belandde, dan betaalde het netwerk alle kosten van zijn familie tot aan zijn vrijlating.

De politie organiseerde tegelijkertijd verschillende invallen in het land. In totaal werden 35 mensen gearresteerd en werden voor 6,2 miljoen euro aan goederen in beslag genomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team