Zoeken

Discriminatie op Belgische arbeidsmarkt: Omar wordt Jan om job te vinden

25 maart 2014 - 22:34 - Wereld

©

Omar Khanfar, een jonge Belg van Marokkaanse afkomst uit Wielsbeke in België, is net zoals vele jongeren van buitenlandse afkomst, het slachtoffer van discriminatie op de arbeidsmarkt.

Omar zoekt naar een job als winkelier. Aan 7sur7 vertelde hij hoe hij onlangs zijn cv naar een uitzendbureau stuurde, en daar geen antwoord op kreeg. Hij besloot daarom zijn cv opnieuw op te sturen met met een Vlaamse naam, Jan Tievens. Binnen de vijf minuten kreeg hij een antwoord waarin hem wordt gevraagd om langs te komen.

Voor de Belgische Marokkaan is dit het zoveelste bewijs dat werkgevers maar ook uitzendbureau’s in België discrimineren. Het interimbureau stelt echter dat het om een misverstand gaat en helemaal niets te maken heeft met racisme.

"Het is een misverstand. Onze agenten zijn vaak overweldigd door werk en het kan gebeuren dat ze niet direct reageren op een e-mail, ongeacht de afkomst van de kandidaat", aldus het uitzendbureau.

Ondertussen kreeg Omar Khanfar een job aangeboden door het uitzendbureau als storekeeper. Maar hij weigerde de baan en wil niets meer te maken hebben met het uitzendbureau. Hij betreurt in een verklaring aan 7sur7 hoe moeilijk het is voor moslims om een sollicitatiegesprek te krijgen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team