Zoeken

Drie miljoen mensen op straat tegen Ban Ki-Moon in Rabat

14 maart 2016 - 11:19 - Marokko

©

Ruim drie miljoen mensen hebben zondag in Rabat gedemonstreerd tegen recente uitspraken van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-Moon over de Marokkaanse Sahara.

Volgens persagentschap MAP werd de gigantische mars op initiatief van Marokkaanse politieke partijen en vakbonden georganiseerd. Veel vrouwen en jongeren waren aanwezig.

De demonstranten stapten door de belangrijkste lanen van de Marokkaanse hoofdstad en droegen foto’s van Koning Mohammed VI en Marokkaanse vlaggen.

Meerdere ministers waren ook op de mars aanwezig. Onder hen Lahcen Daoudi van Hoger onderwijs, Lahcen Haddad van Toerisme, Abdelaziz Rebbah van Vervoer, Anis Birou van Marokkanen in het buitenland, Salaheddine Mezouar van Buitenlandse zaken, Nabil Benabdellah van Woongelegenheid en onderminister Mbarka Bouaida van Buitenlandse zaken.

De mars volgde op de ongerechtvaardigde uitspraken van Ban Ki-Moon tijdens een bezoek aan Algerije en de kampen van Tindouf begin maart. Hij had toen de aanwezigheid van Marokko in de Sahara "een bezetting" genoemd.

Bladna.nl