Zoeken

Hoe een Marokkaan zijn dag doorbrengt

30 oktober 2014 - 21:17 - Marokko

©

De Hoge Planning Commissie heeft onderzoek gedaan naar de manier waarop Marokkanen hun dagen doorbrengen. De resultaten werden dinsdag gepubliceerd.

Uit het onderzoek blijkt dat de Marokkaan ruim een derde van zijn leven slaapt, weinig werkt en weinig tijd besteedt aan onderwijs en opleiding. Dit zijn de belangrijkste conclusies van het onderzoek.

Er werd voor het onderzoek gekeken naar drie factoren: fysiologische tijd, professioneel werk en vrije tijd. Daaruit blijkt dat een Marokkaan gemiddeld 08:21 slaapt, 01:28 per dag aan maaltijden besteedt (die kunnen oplopen tot vijf per dag), en slechts 0:47 minuten per dag aan lichaamsverzorging consacreert.

In Marokko spendeert men gemiddeld 03:20 aan het werk, 29 minuten aan opleiding en 04:32 aan ontspanning. De Marokkaan is sociaal en wijdt 01:09 per dag aan zijn sociaal leven. En last but not least, aan religie wordt gemiddeld 59 minuten per dag besteed.

Het onderzoek werd door de HCP uitgevoerd onder ruim 9000 Marokkaanse huishoudens uit alle regio’s en alle sociaal-professionele categorieën.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team