Zoeken

Criminaliteit kent hoogtepunt tijdens Ramadan in Marokko

11 juli 2015 - 14:30 - Marokko

©

Ramadan of niet, criminaliteit blijft een zorgwekkend fenomeen in Casablanca. Enkel in de wijk Anfa werden sinds het begin van de vastenmaand ruim 200 berovingen met motorfietsen gemeld.

Al Massae publiceerde afgelopen weekend een lang artikel over de criminaliteit in de Marokkaanse metropool. Volgens de plaatselijke politie is het aantal diefstallen met geweld en inbraken zelfs toegenomen sinds het begin van de Ramadan.

De krant citeert enkele incidenten van de laatste dagen. Zo zou de zoon van een rijke zakenman bijna een man vermoord met zijn auto omdat die te traag overstak. Ook zou een groepje jongeren met stokken en messen net voor de Iftar voor paniek hebben gezorgd in de wijk Moulay Rachid. Op hetzelfde moment werd een man met een hamer aangevallen en met ernstige hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. Afgelopen donderdag werd een andere man net voor de Iftar door een marktkramer doodgestoken.

En tot slot kreeg de kabinetschef van de gouverneur van Casablanca net voor een bezoek van Koning Mohammed VI, flinke ruzie met de baas van de human resources van de wilaya op de Avenue 2 Mars.

Bladna.nl