Zoeken

Couscous met 7 (zeven) groenten

Couscous met 7 (zeven) groenten
Ingrediënten

 1 kg rund of lamsvlees
 3 wortelen
 3 courgettes
 2 tomaten
 3 koolraapjes
 500 gr pompoen
 250 g tuinbonen
 1/2 witte kool
 200 g kikkererwten
 4 soeplepels fijngehalte peterselie + 4 soeplepels fijngehakte koriander
 1 kg couscous
 4 fijngehakte uien
 2 l water
 3 theelepels gemberpoeder
 3 theelepels saffraanpoeder
 5 theelepels zout
 2 theelepels peper
 3 draadjes saffraan
 2 soeplepel olijfolie
 1 soeplepel smen (geklaarde boter)
 zonnebloemolie

Doe de stukken vlees, de uien, de helft van de peterselie en koriander, de olie, zout, peper en overige specerijen in het onderste gedeelte van een couscouspan. Voeg de helft van de olijfolie toe. Laat 5 minuten fruiten. Voeg de tomaten en kikkererwten toe en overgiet met water tot het vlees onder water staat. Laat ca. anderhalf uur koken.

Doe de couscous in een gasaa en voeg er een scheutje zonnebloemolie en 1 theelepel zout bij. De zonnebloemolie goed in de couscous wrijven. Giet
er koud water overheen totdat de couscous onderstaat. Giet overtollig water af, zet de couscous nogmaals onder water en giet vervolgens weer al het water af. Laat de couscous een poosje wellen, tot het water volledig opgenomen is. Maak de gewelde couscous los totdat elk korreltje los is.

Voeg extra kokend water toe aan het vlees en groenten in de stoompan tot alles weer onder staat.

Doe de gewelde couscous in het bovenste deel van de couscouspan doen en laat ca. een half uur stomen.

Maak de groenten schoon, snijd ze in stukken en voeg ze toe in de stoompan, voordat de couscous voor de tweede maal gestoomd gaat worden. Verwijder de couscous en stort hem in de grote schaal, voeg nog een glas koud water toe en herhaal de procedure. Stort de dubbelgestoomde couscous in een grote schaal en smeer
in met de smen of gewone boter.

Haal de groenten voorzichtig met een schuimspaan uit de saus en rangschik ze over de couscous. Overgiet het geheel met de saus.

  • Gepubliceerd op:
  • Auteur :
  • Kooktijd : 120 min
Marokkaanse recepten
Meer recepten
Ch'hiwat Bladi

Bladna.nl