Zoeken

Chebakia

Chebakia
Ingrediënten

 1 theeglas pinda-olie
 Frituurolie
 1 theeglas gesmolten boter
 1 theeglas gewassen, gedroogd, geroosterd en gemalen sesamzaad
 1 theeglas geroosterd sesamzaad
 2 eetlepels oranjebloesem water
 2 eieren
 1 snufje gemalen Arabische gom
 40 g gist
 2 kg honing

Doe in een grote kom het bloem en maak in het midden een kuiltje waarin je de pinda-olie, boter, sesamzaad, water, oranjebloesem, Arabische gom, eieren en gist opgelost in een klein beetje warm water doet.

Kneed het deeg krachtig en ventileer deze goed tot je een glad, elastisch en soepel deeg overhoud.

Vorm balletjes van de grootte van een sinaasappel en bedek ze met een doek. Neem een ​​deegballetje en kneed deze met je handen. Druk deze zachtjes plat en rek dan uit met een deegroller tot je een deegblad overhoud van 2 a 3 mm dik.

Snijd met behulp van een getande wiel je deegblad in vierkanten van ongeveer 10 op 10 cm. In elk vierkant snijd je dan vier lange parallelle insnijdingen zodat je vijf stroken van 2 cm breed hebt. Begin en eindig deze insnijdingen op ongeveer 1 cm van de rand van je vierkant zodat deze niet uiteen valt.

Neem een vierkantje en verstrengel voorzichtig de stroken door elkaar heen in een vorm van een bloem door de middelste stroken boven de anderen te doen uitkomen. Doe dat met het hele deeg en laat dan nog eens ​​30 minuten rusten.

Verwarm de honing in een steelpan. In een andere pan verwarm je de frituurolie en bak er de chebakia aan beide zijden in. Wanneer je deze uit de olie haalt moet je ze meteen in de hete honing doen.

Haal je chebakia dan uit de honing en bestrooi onmiddellijk met geroosterde sesamzaad.

  • Gepubliceerd op:
  • Auteur :
  • Kooktijd : 120 min
Marokkaanse recepten
Meer recepten
Ch'hiwat Bladi

Bladna.nl