Zoeken

Boeren kweken cannabis op begraafplaatsen in Noord-Marokko

14 april 2014 - 17:39 - Marokko

©

Boeren in de regio van Ketama in de Noord Marokkaanse Rif laten cannabis groeien op begraafplaatsen. Drugsbaronnen worden door de lokale bevolking verdacht en van heiligschennis beschuldigd.

Twee families uit het dorpje Ait Bounsar kweken kif op een lokale begraafplaats, onder druk van drugsbaronnen. Protesten van de bevolking en een lokale NGO brachten daar geen verandering in meldt Akhbar al Yaoum.

Een kleine drugshandelaar die als tussenpersoon optreedt tussen drugsbaronnen en kleine cannabiskwekers, zou aan de families bescherming hebben beloofd in geval van moeilijkheden met de autoriteiten.

Cannabisboeren worden al jaren onder druk gezet door drugsbaronnen die weigeren hun oogst te kopen. Sommigen van hen zitten nog steeds met hun oogst van vorig jaar. Willen ze geld verdienen dan hebben ze geen andere keuze dan aan alle grillen van drugsbaronnen toe te geven. De enige oplossing om hen uit deze situatie te helpen, is dat Marokko cannabis legaliseert.

Marokko produceert ruim 38.000 ton cannabis per jaar. In het land is ​​47.500 hectare grond gewijd aan cannabisteelt. Volgens de International Narcotics Control Board, is 65% van de in beslag genomen hasj in de wereld in 2013, afkomstig uit Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team