Zoeken

Calamares in tomatensaus

Calamares in tomatensaus
Ingrediënten

 1/2 kg calamari (inktvis ringen)
 2 tomaten geschild en fijngehakt
 ½ ajuin in stukjes gesneden
 ¼ bussel fijn gesneden peterselie
 250 ml tomatensaus
 2 soeplepels olijfolie
 1 theelepel zout
 ¼ theelepel peper
 2 theelepels paprikapoeder

Verhit de olijfolie in een pan. Voeg alle ingrediënten toe en laat roerend 10 minuten opkoken op gemiddelde vuur

Voeg vervolgens de calamari toe aan de saus. Bedek de pan en laat de calamari tot een uur zacht doorkoken, roer door de pan van tijd tot tijd en voeg hier en daar wat water toe, om te vermijden dat de onderkant zou aanbranden.

Op een grote schotel dresseren en opdienen, vergezeld van brood.

  • Gepubliceerd op:
  • Auteur :
  • Kooktijd : 80 min
Marokkaanse recepten
Meer recepten
Ch'hiwat Bladi

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team