Zoeken

Marokko trekt het minst investeringen aan in Maghreb

14 juni 2011 - 17:04 - Economie

©

Volgens het Marokkaanse centrum van conjunctuur (CMC) is Marokko is het land dat het laagst aantal directe buitenlandse investeringen in Noord-Afrika heeft aangetrokken sinds 2008.

De laatste nieuwsbrief van het CMC leert ons dat vergeleken met het gewicht van de Marokkaanse economie en het volk, het volume van directe buitenlandse investeringen relatief laag ligt. Het centrum rechtvaardigt deze trend door het feit dat directe buitenlandse investeringen in Marokko gericht zijn op welbepaalde sectoren.

Tussen 2000 en 2010 hebben Frankrijk en Spanje het meest in Marokko geïnvesteerd met 50% van de directe buitenlandse investeringen op die periode. Daarna komen de Verenigde Arabische Emiraten volgens het CMC dat zich baseerde op een vergelijkende analyse met Tunesië, Turkije, Jordanië, Egypte en Algerije.

De telecommunicatiesector heeft sinds 2008 het meeste buitenlandse investeringen aangetrokken met 63,65 miljard dirham. Daarna komen de industrie, vastgoed, toerisme en het bankwezen. Op deze vier sectoren is er een belangrijke daling genoteerd sinds 2008 als gevolg van de wereldwijde economische crisis.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team