Zoeken

Briwat met spinazie en verse kaas

Briwat met spinazie en verse kaas
Ingrediënten

 1 bos spinazie
 1 eetlepel boter
 Zout
 Peper
 2 fijngehakte ajuinen
 2 eetlepels olie
 2 teentjes geperste knoflook
 1 losgeklopt ei
 150 g verse kaas
 Een snufje geraspte nootmuskaat
 250 g brick- of filodeeg
 1 theelepel boter gemengd met een eigeel
 Frituurolie

Was en hak de spinaziebladeren fijn. Doe in een koekenpan met de boter, zout en peper en laat bakken tot het water volledig is verdampt. Haal van het vuur en laat afkoelen.

Fruit de fijngehakte ajuin samen met de knoflook, peper en zout in olie. Haal van het vuur en laat afkoelen.

Doe de spinazie, ajuin, losgeklopt ei, muskaatnoot en verse kaas in een kom en meng alles goed samen.

Snijd de vellen filodeeg in lange repen, leg een beetje vulling aan het eind van elke reep en vouw in een driehoekvorm. Plak de randen dicht met het mengsel van boter en eigeel.

Bak de briwats enkele minuten in hete frituurolie tot ze mooi goudkleurig zijn. Laat even uitlekken en dien warm op.

  • Gepubliceerd op:
  • Auteur :
  • Kooktijd : 60 min
Marokkaanse recepten
Meer recepten
Ch'hiwat Bladi

Bladna.nl