Zoeken

Briouats met rozijnen en noten

Briouats met rozijnen en noten
Ingrediënten

 600g filodeeg vellen
 500g pitloze rozijnen
 2 eetlepels oranjebloesemwater
 100g suiker
 400g noten
 2 eetlepels honing
 3 eetlepels boter
 2 eidooiers
 Honing
 Kristalsuiker

Doe de rozijnen in de oranjebloesemwater met het suiker. Laat de rozijnen afweken en meng ze met de noten en honing. Hou opzij.

Bestrijk elke filoblad met boter en plaats in het midden van elk blad een beetje rozijnenmengsel. Plooi in de vorm van sigaren en gebruik eigeel om de briouats dicht te plakken.

Bak de briouats aan beide kanten mooi bruin in olie. Laat even uitlekken en dompel ze in honing. Bestrooi met suiker en serveer.

  • Gepubliceerd op:
  • Auteur :
  • Kooktijd : 60 min
Marokkaanse recepten
Meer recepten
Ch'hiwat Bladi

Bladna.nl