Zoeken

Brickdeegstaafjes met griesmeel en amandelen

Brickdeegstaafjes met griesmeel en amandelen
Ingrediënten

 1/2 l melk
 1 zakje vanillesuiker
 1 eetlepel citroenschilletjes
 100 g fijne suiker
 2 eieren
 100 g fijne griesmeel
 2 x 150 g amandelen, gepocheerd en daarna in de mixer gemalen
 1 eetlepel rijstbloem
 100 g rozijnen
 500 g brickdeeg (kleine vellen)
 50 g gesmolten boter
 200 g honing

Kook de melk, de suiker en de citroenschilletjes in een pan op een zacht vuur. Meng de suiker, de griesmeel, de eieren, 150 gr fijngemalen amandelen en de rijstbloem in een schaal door elkaar. Meng al roerend met een garde de melk erdoorheen.

Doe het mengsel in een pan en breng aan de kook op een zacht vuurtje. Voeg geleidelijk aan de rozijnen erbij en roer zachtjes gedurende ongeveer 5 minuten. Neem van het vuur en laat afkoelen.

Leg een velletje brikdeeg plat en bestrijk het met gesmolten boter. Leg er vervolgens een theelepel van het preparaat op de onderzijde van het velletje deeg en vouw de beide zijden over naar binnen, om een rechthoekig deeg te verkrijgen. Rol vervolgens het deeg op, om de vulling heen, tot je een staafje bekomt. Ga zo verder velletje per velletje, tot de vulling op is.

Leg de staafjes op een licht ingevet bakblik en laat ze bakken in een voorverwarmde oven aan 200°C tot ze een lichte bruine kleur krijgen. Wanneer je ze uit de oven haalt, bestrijk je ze met honing en strooi je er fijngehakte amandelen over. Dien de staafjes op in papieren vormpjes, zodat ze niet aan mekaar kleven.

  • Gepubliceerd op:
  • Auteur :
  • Kooktijd : 80 min
Marokkaanse recepten
Meer recepten
Ch'hiwat Bladi

Bladna.nl