Zoeken

Bladerdeegkroon met gehakt

Bladerdeegkroon met gehakt
Ingrediënten

Pastilladeeg

 500g pastilladeegvellen, groot formaat
 150g geraspte kaas
 50g gesmolten boter

Rundergehakt vulling

 250g ongekruid rundergehakt
 1/2 geraspte ajuin
 1 theelepel fijngehakte koriander
 1 theelepel fijngehakte peterselie
 1 ei
 zout en peper
 1/2 theelepel komijnpoeder
 1/2 theelepel milde Spaanse peper
 3 eetlepels paneermeel

Kalkoengehakt vulling

 250g niet gekruide kalkoengehakt
 1 geplet teentje knoflook
 1/2 geraspte ajuin
 1 theelepel foeliepoeder
 1 kommetje in melk geweekte broodkruim
 30g geraspte kaas
 ketchup

Doe in een schaal het rundergehakt, de geraspte ajuin, de fijngehakte koriander en peterselie, het ei, zout en peper, de Spaanse peper en het paneermeel. Meng alles door mekaar tot een gelijkmatige massa.

Vermeng in een andere schaal het kalkoengehakt met het geplette knoflookteentje, de geraspte ajuin, de fijngehakte peterselie en koriander, zout en peper, de foeliepoeder en geweekte broodkruim.

Vet een tulbandkom in met olie en leg de deegvellen in de vorm, zorg ervoor dat de deegvellen over de rand van de vorm heen hangen.

Beleg de bodem van de vorm met het rundergehaktmengsel en strooi er geraspte kaas over.

Leg de kalkoengehaktvulling als tweede laag in de vorm.

Sla de overhangende deegvellen over de vulling heen en bestrijk deze met gesmolten boter. Bak de kroon ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven à 200°C tot het deeg gaat kleuren.

Haal de kroon voor het opdienen uit de vorm en presenteer op een schotel, versierd met slablaadjes. Bestrooi met geraspte kaas en toefjes ketchup.

  • Gepubliceerd op:
  • Auteur :
  • Kooktijd : 60 min
Marokkaanse recepten
Meer recepten
Ch'hiwat Bladi

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team