Zoeken

Bladerdeeggebak met noten

Bladerdeeggebak met noten
Ingrediënten

 500g bladerdeeg
 1 ei
 1 eetlepel olie
 50g boter
 2 eieren
 80g suiker
 300g noten
 1/2 eetlepel kaneel
 De schil van een citroen
 50g rozijnen
 1 eetlepel oranjebloesemwater
 3 eetlepels melk

Doe de rozijnen in een kom met warm water en laat ze zwellen.

Smelt de boter en laat afkoelen. Hak de noten, klop de eiwitten met een beetje suiker op en voeg aan de noten toe.

Voeg de citroenschil, het oranjebloesemwater, de uitgelekte rozijnen en al roerend, de melk.

Rol het deeg open in een rechthoek van 35 op 40 cm. Doe het deeg op een ingevette ovenschaal, en vul met mengsel van noten.

Sluit het deeg met het eigeel en laat 15 minuten rusten​​.

Verwarm de oven en bak gedurende 50 minuten. Haal uit de oven, laat afkoelen en snijd in plakjes.

  • Gepubliceerd op:
  • Auteur :
  • Kooktijd : 80 min
Marokkaanse recepten
Meer recepten
Ch'hiwat Bladi

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team